Sajtkollen – vecka 36 (2012)

Det här är början på en serie av inlägg där vi tar en titt på olika nystartade eller omgjorda sajter. Det är alltid intressant att kika på vad folk i webbranschen skapar och inspirerande att fundera på vilka affärsmöjligheter dessa skapelser i sin tur kan skapa.

Först ut är Inkomstförsäkra.com som pekar på den extra tryggheten med att ha en inkomstförsäkring. På sajten kan man läsa om de villkor som gäller för att få teckna försäkring. Det finns även en praktisk lista över olika aktörer som erbjuder inkomstförsäkringar. Så vad kan man tjäna på att göra en sajt som denna? Man kanske själv representerar en försäkringsaktör som på sajten kan lyfta fram sina egna försäkringserbjudanden. Mer troligt är dock att man länkar till olika aktörer som erbjuder ersättning vid tecknande av inkomstförsäkring. Man kan även välja att visa annonser som ger betalt per klick.

HotelliPrag.nu är en liten cityguide där man säkerligen så småningom kommer att hitta information om det som står i domännamnet, hotell i Prag. Den här typen av sajter är mycket vanliga eftersom många hotellnätter bokas via nätet. Det finns en hel del hotellbokningsaktörer som erbjuder ersättning för varje genomförd bokning, antingen med ett fast belopp eller en procentsats av det som kunden betalar.

Sist ut denna veckan är Kondomstorlekar.se, en guide som hjälper killar att hitta rätt kondomstorlek. Där finns en tabell över olika märken och modeller samt uppgifter om deras bredd, längd och tjocklek. Syftet med sajten är – förutom att upplysa folk om vilken kondommodell som kan passa dem bäst – att driva trafik till sajter där kondomer säljs. En sajt som denna bidrar till att man kan tjäna mer pengar om man bedriver kondomförsäljning själv eller har etablerat ett samarbete med en kondombutik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>