Sajtkollen – vecka 37 (2012)

Den här veckan tar vi en titt på sajter i helt olika genrer. Den korta genomgången är tänkt att fungera som inspiration och kanske kläcker du en idé om en sida som du själv vill bygga och tjäna pengar på.

Vitamintorget.com är en välbyggd sajt som innehåller all möjlig information om vitaminer. Dessutom finns det en produktkatalog med olika sorters vitaminer, ungefär som en e-butik, fast Vitamintorget säljer inte produkterna själva utan länkar istället till e-butiker. Det här är ett bra sätt att tjäna pengar på provision och man slipper ju lägga resurser på logistik, kundservice och annat som krävs för att driva en e-butik.

Flyttstadsthlm.se innehåller inte så mycket information i nuläget. Själva idén med sajten är att samla in intresseanmälningar gällande flyttstädning i Stockholmsområdet. Det är en bra sajt att ha för den som själv driver en flyttstädfirma, annars är det säkerligen inga problem att sälja leads som kommer in till andra aktörer i städbranschen.

På Datingsidor.me hittar man recensioner av datingsidor samt generella tips och råd om dating. De aktörer som sysslar med kontaktförmedling tar ut en avgift av sina medlemmar och kan därför även betala ut en provision till de som lyckas ragga nya medlemmar till tjänsten.

HyraLimo.com tar emot prisförfrågningar av folk som är intresserade av att hyra limousine. Får man fart på en sådan här sida kan man nog tjäna en hyfsad slant på att förmedla körningar till de olika limoföretagen i landet.

Vinterdäcken.com har just nu ett väldigt enkelt utseende och man kan vara rätt säker på att sajten är ”under uppvärmning” för att så småningom få ett annorlunda utseende och fyllas på med erbjudanden från däckfirmor. Eftersom det kan ta några veckor eller månader innan en ny sajt syns bra i sökmotorer så är det vanligt att man först lägger upp några sidor med information om ämnet och börjar skaffa inlänkar. Sedan när man ser att det börjar dyka upp besökare från sökmotorerna så kör man igång på riktigt. Ett alternativ är att fortsätta driva sajten som den är utan reklam och istället använda den till att stärka en annan sajt där man tjänar pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>